Jordgubbsmousse, lättlagad

Perfekt efterrätt till midsommar, när dom svenska jordgubbarna är som bäst. Blir 8 små skålar.

Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 2,5 dl kelda vaniljsås
  • 1 st lime, rivet skal och pressad saft
  • 250 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter.
    2. Vispa vaniljsåsen hårt.
    3. Skala och strimla lite lime till garnering, riv resten och pressa ut saften. Hacka jordgubbarna men spara några till garnering.
    4. Ta upp gelatinbladen och smält dem i limesaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljsåsen.
    5. Rör i jordgubbar och limeskal. Häll upp moussen i små skålar och låt den stelna i kylen 2-3 timmar.
    6. Garnera med jordgubbshalvor och strimlat limeskal.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben