Jordgubbsmousse, lättlagad
Perfekt efterrätt till midsommar, när dom svenska jordgubbarna är som bäst. Blir 8 små skålar.
Ingredienser
2 st gelatinblad
2,5 dl kelda vaniljsås
1 st lime, rivet skal och pressad saft
250 g jordgubbar
Instruktioner
Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter.
Vispa vaniljsåsen hårt.
Skala och strimla lite lime till garnering, riv resten och pressa ut saften. Hacka jordgubbarna men spara några till garnering.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i limesaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljsåsen.
Rör i jordgubbar och limeskal. Häll upp moussen i små skålar och låt den stelna i kylen 2-3 timmar.
Garnera med jordgubbshalvor och strimlat limeskal.
Liknande recept
Lättlagad fläskfilépanna
4
Lättlagad räkpaj
3
30 min
4-6
2
Lättlagad fisk
4
30 min
4
2
Lättlagad Kebabpizza
3.8
15 min
2
5
Lättlagade skinkrullar
4
Jordgubbsmousse och chokladtårta
5
12-14
3
Lättlagad dajm
3.5
15 min
20
1
thaigryta lättlagad
4.5
30 min
4-5
13
Lättlagade färsbiffar
4.3
30 min
4
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!