Lättlagad dajm

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Lättlagat julgodis som inte räcker så länge. Jag brukar göra minst dubbel sats.

Ingredienser

  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 dl strösocker
  • 30 g smör
  • 2 msk sirap
  • 100 g ljus blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom chokladen i en tjockbottnad kastrull. Värm och koka i ca 7 minuter tills massan blivit lite seg. Bred ut på bakplåtspapper ca 10x15 cm. Skär innan den stelat helt i 3 cm breda remsor.
    2. Smält chokladen i vattenbad och pensla över. Skär sedan i sneda bitar.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (1)

    Vi 18 oktober 2009

    Jag gjorde receptet lite annorlunda genom att använda mörk choklad och strö lite kokos på toppen, och det fungerade bra det med! (Se bilden)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben