Daimkladdkaka (dajm)

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 18 minuter

Härligt seg och lite knäckig när den kallnat! "Så kladdig" sa barnen när den var ljummen - det är liksom vitsen med kladdkaka, den ska vara kladdig!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dubbeldaim (ca 110 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Bryt under tiden sönder daimen i sina paket och vispa ner smulorna så de smälter i smöret. Tålamod - de tar en stund att smälta. Blir till slut en seg massa.
    2. Vispa ägg och socker pösigt, samt blanda ner daimsmöret däri.
    3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en 2-liters plastpåse, rista så att det blandas. Rör ner i smeten.
    4. Smörj och bröa en låg glasform, 26 cm i diameter. (Frestas inte att använda kokos - det tar överhanden, ska prova med malda nötter nästa gång) Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 º varm ugn i 18 minuter.
    5. Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass! Mums!
    6. Lätt att använda till Halloween: klipp ut siluetten av ett spöke i bakplåtspapper. Lägg som mall och pudra över florsocker på den kalla kakan. Vips så har man ett vitt spöke på kakan (tårtan)!

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    5
    30 min
    7-8
    1
    5
    1 d 15 min
    6-8
    2
    2.8
    10-15
    6
    4.3
    75
    3

    Kommentarer (6)

    Johannahjelm 28 juli 2008

    Blev lite besviken på smaken, trodde det skulle vara mer smak av daim. Men den var god och inte lika "chokladig" som vanligt recept. :)

    PinkLadie 29 juli 2008

    Har efterhand kommit på att det går snabbare att bryta sönder daimen och trycka ner den lite lätt när smeten ligger i formen (bättre med lite mindre omkrets på formen då...) Blir mera daimsmak!

    Johannahjelm 29 juli 2008

    okey, det ska jag prova nästa gång :D

    rebves 20 december 2008

    Tyckte den va helt underbar!!

    AmandaHolm 28 februari 2009

    Det låter jätte gott det måste jag prova!

    eva_jonte 16 augusti 2009

    mums!! blev toppen i muffinsform, hade dem inne ca 12 min.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben