Dajm

Serverar: 10-15 portioner

Ett recept på hemmagjorda dajmbitar. Supergott!

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk kakao
  • 1 msk sirap
  • 1 msk smör eller margarin (25-30 g)
  • 2 msk strösocker
  • 80-100 g ljus choklad (block)
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda mjöl, kakao, sirap, matfett och socker i en väl rengjord stekpanna
    2. 2. Koka i 4-5 minuter på svag värme under omrörning
    3. 3. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper
    4. 4. Skär i munsbitar med en vass kniv när massan svalnat något
    5. 5. Smält chokladen och pensla den över bitarna (de kan doppas i chokladen men då går det åt mera choklad.
    6. 6. Lägg tillbaka bitarna på bakplåtspapperet och låt dem stelna i kylskåpet

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    5
    30 min
    7-8
    1
    5
    1 d 15 min
    6-8
    2
    4.3
    75
    3

    Kommentarer (6)

    Somalia-girl 19 mars 2008

    Jättegott!!

    matnjutaren 19 maj 2008

    Meeer att testa...:D MUMS! Återkommer om vad jag tyctke och jag "misstänker" redan att jag..."TYCKER"! *Fniss*

    mamma06 2 juni 2008

    Låter jätte gott! Måste jag absolut prova.

    Carroduvet 22 juli 2008

    Dom var jätte goda:) jätte sega Mums:) så blev våra dom på bilden:)

    kakan85 21 november 2009

    De är ju goda men smakar inte alls dajm utan mer som julkola som min mamma brukar ha hemma på jul

    Kakan1986 13 september 2011

    God kola, men det blev väldigt lite. Kanske gjorde något fel...? Skulle inte heller kalla det för dajm, men smaken är ju viktigast, och den var som sagt god!

    Relaterade Artiklar

    Glass-för stora och små
    Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...

    Enkel hemgjord glass
    Egentligen krävs det ganska mycket tid samt en glassmaskin för att kun...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben