Dajmaren

Serverar: 7-8 portioner

Tid: 30 minuter

Kakan som prövar din karaktär. Denna skall nämligen stå några timmar eller helst till dagen efter.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,75 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 100 g smält margarin
  • 200 g marabou dajm
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser förutom chokladen. Vispa inte. Häll smeten i en lite mindre springform än den "normal" stora. Tryck i chokladbitar. Grädda i 175 grader i 23 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan är lös och " rinnig" när man tar ut den, det ska vara så. Låt den stå kallt några timmar eller helst tills dagen efter, då är den perfekt.
    2. Har du inte en mindre springform så rekommenderar jag att göra en och en halv sats av kakan och grädda enligt receptet. Njut den med en klick grädde.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    5
    1 d 15 min
    6-8
    2
    2.8
    10-15
    6
    4.3
    75
    3

    Kommentarer (1)

    grill 14 juni 2009

    Den var jätte god. Kommer att göra den många gånger. Tack för receptet...Full pott från mig...

    Relaterade Artiklar

    Glass-för stora och små
    Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...

    Enkel hemgjord glass
    Egentligen krävs det ganska mycket tid samt en glassmaskin för att kun...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben