Lättlagad räkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Hur enkel som helst och såååå omtyckt :-)

Ingredienser

  • 150 gr margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk creme fraiche
  • Fyllning
  • ca 500 gr räkor
  • 1 tub räkost
  • 1 påse holladaisås
  • Jägarmix eller pepparmix
  • Lite dill
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen och ställ i kylen medans du skalar räkorna.
    2. Tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 min i 225 grader. Vispa ihop pulersåsen och häll i räkosten. Fyll pajformen med räkor och krydda efter smak med peppar/jägarmixen - häll över såsen. Strö till sist lite finklippt dill över som garnering, grädda 15-20 min i 225 grader.Pajen ska få lite lagom med färg.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (2)

    Lilljeppe 7 mars 2008

    Den var god, men det som drog ner vårat betyg var att konsistensen på fyllningen är lös. När man äter paj vill man gärna ha pajkonsistensen man är van vid.

    AVO 30 oktober 2011

    God som vardagspaj, aningen lös i konsistens.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben