Madame Ediths Räkpaj - Lättlagat

En lättlagad och riktigt god räkpaj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vatten
  • 1 nypa salt
  • Fyllning
  • 300 g skalade räkor (ca 1 kg räkor med skal)
  • 1 knippe dill
  • 4 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 200 g riven ost (mild eller stark efter eget tycke och smak)
  • 1 ½ tsk citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Förgrädda pajskalet efter att du tryckt ut degen i formen. Mitt i ugnen 200 grader i 10 min.
    2. (Använd färdigskalade eller handskalade räkor, låt dem rinna av i durkslag så de inte blir för vattniga)
    3. Lägg i räkorna och hackad dill i pajskalet. Blanda gräddfil, ägg, ost och citronpeppar. Häll blandningen över räkorna.
    4. Grädda mitt i ugnen 200 grader i 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben