Madame Ediths saftiga saffranskaka

En mycket lättbakad, saftig och god saffranskaka som du enkelt rör ihop.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 dl matolja
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 g saffran
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl filmjölk
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg, matolja och strösocker. Kavla med en kavel på saffranspåsen. Blanda ihop saffran, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda i filmjölken.
    2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 40 min. Använd en provsticka för att se att kakan är helt genomgräddad. Låt kakan svalna helt innan du stjälper upp den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben