Madame Ediths Räkrulle

En väldigt populär rätt från min blogg. Serveras kall!

Ingredienser

  • Degen
  • 125 g smör (smält)
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • Fyllningen
  • 2 dl grädde
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ l räkor (gärna handskalade)
  • 1 dl tonfisk
  • 4 ägg (kokta och hackade)
  • 2 dl gröna ärtor (upptinade om du använder frusna)
  • Instruktioner

    1. Till degen använder du en handvisp och till fyllningen en elvisp. Degen: Vispa ihop allt utom äggen. Koka ihop snabbt till en tjock deg. Låt svalna.
    2. Vispa ner ett ägg i taget. Grädda på bakplåtsklädd långpanna. (Obs! öppna inte ugnsluckan under gräddningen.) 175 grader i 15 min. Låt svalna!
    3. Fyllningen: Vispa grädden och vispa därefter ner majonäs, dill, tonfisk och kryddorna. Rör ner räkor, äggen och ärtorna.
    4. Bred ut fyllningen på "pannkakan". Rulla ihop som en rulltårta. Förvaras i kylen och skärs upp i skivor innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben