Räkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Portionspajer som man kan ha till förätt, vickning eller buffé.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Räkstuvning
  • 1 kg räkor med skal, ca 400 g skalade
  • 1 paket färska champinjoner, ca 100 g
  • 2 dl finstrimlade blekselleristjälkar
  • smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kryddmått cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den liggai kylen ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Kavla ut degen. Kläd 4-6 portionsformar eller en pajform, ca 20 cm i diameter.
    4. Grädda i ugnen, ca 15 minuter.
    5. Skala räkorna. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs svamp och selleri i smör i en kastrull, ca 10 minuter på svag värme. Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om. Tillsätt tomatpuré och grädde. Låt koka ca 5 minuter.
    6. Tillsätt räkorna. Värm utan att koka. Häll den varma stuvningen i pajskalet.
    7. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben