Min son och jag har precis ätit denna underbara paj. Perfekt en sån här varm sommardag med ett glas vitt vin. Passar jättebra till en buffé också. Den är enkel att göra, inget krångel med gelantinblad... Hade inte citron, kaviar och dill hemma när jag tog bilden, men den är jättegod utan det också. Perfekt att ha på kräftskivan som ett litet matigare tillbehör, ta då västerbottenost i pajskalet.
Ingredienser
Pajdeg
100 g margarin
3 dl vetemjöl
1 ½ dl riven ost, gärna västerbotten eller prästost
3-4 msk vatten
Fyllning
4 dl lätt crème fraiche
3-4 tsk italiensk salladskrydda
Garnering
½-1 gurka
400 g skalade räkor
1 citron
1 burk kaviar, gärna svart
1 kruka dill
Instruktioner
- Kläm ihop pajdegen, nagga det med en gaffel och grädda den i 200 grader ca 15-20 min, tills den har fått lite färg. Låt kallna.
- Rör ihop crème fraiche och lite av salladskryddan, smaka av och krydda ev mer tills du tycker att det smakar gott.
- Skär gurkan i tunna "stavar"
- Häll fyllningen i det kalla pajskalet och garnera med gurkan först och sen räkor, citronskivor i "kvartar", kaviar och dillkvistar.
- Servera med en god sallad.
- Tips: Om du vill kan du ha i ca 2 msk citronmajonäs och lite dill i fyllningen.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Denna räkpaj måste ni prova den är supergod!!!
Bästa pajen, ever!!! Blandar i lite majonäs och tar persiljadakrydda o torkad dill i såsen, supergod!! Västerbotten, grovriven tycker jag passar bättre än cheddarost.
Underbart god paj, blev en succé när jag bjöd på den på min födelsedag. Jag hade i lite majonäs och lite pressad citron i fyllningen. Jättegott!
Bjöd några kolleger på lunch i dag och de ville ha receptet. En av dem ville ha i avokado nästa gång, men jag tycker inte det behövdes. Tonåringen slukade resterna efter skolan. Jag hade i lite majonäs och en aning citronsaft i fyllningen. Lätt och somrigt tycker jag. Perfekt en tjejkväll med ett glas vitt vin.
God paj till en varm sommarkväll, men tyckte den italienska salladskryddan tog överhand och då smakade räkorna ingenting.....tror att jag ska prova att blanda i lite röd rom, salt, peppar och dill i cremefraichen nästa gång så blir det nog mer i min smak. :O)
jättegod :P Pajdegen var suverän att jobba med och jättegod att äta. slängde ned en skivad mango också men skippade salladskryddan som inte tillhör min favvo-krydda ;) solklar femma! Hade ingen dill hemma så det fick gå ändå och jag gjorde pajen som fyra småpajer istället.. kommer garanterat göras fler gånger =)) TACK!
Fantastiskt god paj! Jag blandade ihop alla ingredienser och garnerade med lite räkor.