Räkpaj med champinjoner

Serverar: 4-6 portioner

Ett gammalt veckotidningsrecept. Pajen är bara sååå god!!!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g margarin
  • 3-4 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • Smör
  • Curry
  • 1/2 kg räkor med skal
  • 1 paket crabfish-pinnar, ca 150 g
  • 2 äggvitor
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Garnering
  • 10 oststavar, t ex baronost
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 tomater i klyftor
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl och margarin. Arbeta samman med vattnet och låt degen vila kallt minst en timme. Tryck ut pajdegen i en stor smord pajform, gärna med löstagbar botten. Tryck fast aluminiumfolieremsor längs kanten, så glider degen inte ner under förgräddningen. Förgrädda pajskalet i 225º i ca 15 minuter. Låt pajskalet svalna. Strimla purjolöken och fräs den lätt i lite margarin. Krydda med curry efter smak. Skala räkorna och skär crabfish-pinnarna i bitar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner chilisås och majonnäs. Krydda med svartpeppar och salt. Lägg först purjolöken, sedan räkor och crabfish i pajskalet. Bred äggsmeten över så att den täcker helt. Grädda pajen i 175 grader i 10 minuter. Stek under tiden svampen i lite margarin tills det mesta av vätskan ångat bort. Krydda med lite svartpeppar. Ta ut pajen och lägg på oststavar och mellan dem lägger du svamp och några tomatklyftor. Grädda ytterligare i 175-200º i ca 15 minuter. Garnera med några räkor.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben