Jordgubbsmousse med rosenbad

Serverar: 6 portioner

Så vacker dessert att bjuda på! Och väldigt gott. Jag har gjort denna på blåbär (djupfrysta) och det blev också kanongott. Dekoration hade jag prästkrakar och blåklint.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 350 g jordgubbar
  • 3 dl matyoghurt
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 citron, saften
  • 1 dl vispgrädde
  • Bladen från obesprutad ros
  • Garnering
  • Rosenblad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt.
    2. Snoppa och mosa jordgubbarna.
    3. Blanda samman yoghurt, florsocker, citronsaft, vispgrädde, jordgubbsmos och fint hackade rosenblad i en skål.
    4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite av jordgubbsmoset på svag värme i en kastrull.
    5. Rör ner gelatinet i moussen.
    6. Häll massan i en 1–1 1/2 liter stor form klädd med plastfolie.
    7. Frys i minst 3 timmar.
    8. Tag ut moussen 1 timme före servering.
    9. Stjälp upp den på fat och garnera med rosenblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben