Rabarber- och jordgubbsmousse

Serverar: 4 portioner

Mmmmm, så gott.

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 2 msk röd jordgubbssaft, utspädd
  • 1 dl strösocker
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 gelatinblad
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vispad grädde
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • 1/2 dl pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarbern, skala den, och skär den i bitar. Koka dem mjuka med saften och sockret. Rör ner jordgubbarna, delade i bitar, och låt kallna.
    2. Låt gelatinet smälta i lite vatten. Rör först ner gelatinet i rabarber och jordgubbarna, blanda sedan ner grädden. Fördela smeten i glas eller portionsskålar.
    3. Låt stå i kylskåp att stelna ca 2-3 timmar.
    4. Garnera med jordgubbar och pistagenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Soleado 10 juli 2016

    Hej lennali! Ditt recept låter jättgott! Tack för receptet. Så gillar du jordbgubbar har jag ett recept som kommer från Spanien som heter Marinerade jordgubbar i vinäger – Fresas al vinagre [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager/ ]. Det sommar efterrätt smaka mums! Ha en solig dag! Pablo - Soleado.se

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben