En jätte god dessert som passar till alla tillfällen.
Ingredienser
Ca. 300g mörk kokchoklad
Muffinsformer i sillikon
300g jordgubbar (kan använda halvfrusna)
150g florsocker
3dl grädde
4 plattor gelatin
Florsocker
Friska bär
Instruktioner
Så här gör du:
1.Smällt chokladen och ha 2 matskedar i varje form. Vrid på formerna så att alla sidor blir ordentligt täckta. Låt överflödig choklad rinna tillbaka i kastrullen. Ställ chokladen kallt och låt de stelna, ta formerna försiktigt av.
2.Kör jordgubbarna och florsocker till en jämn puré. Vispa grädden i en egen skål.
3.Blöt och smält gelatin efter anvisningen bak på paketet. Blanda tillsammans puré och grädden. Rör in gelatinen försiktigt. Smaka och lägg till florsocker om det behövs.
4.Fördela moussen i chokladskålarna och sett de kallt 1 timme. Dekorera med friska bär.
Ett tips är att laga chokladskålarna kvällen före och sätt de på ett fat och låt stå över natten.
Sen lagar du puré några timmar före gästerna kommer.
jättegod och fräsch. 4 i betyg.