Flarntårta med jordgubbsmousse och choklad
Serverar:
8 portioner
Tid:
45 minuter
Har ej provat detta recept men det ser gott ut,
Ingredienser
125 g smör
1 ½ dl strösocker
4 ½ dl havregryn
½ dl vispgrädde
Pensling
100 g mörk choklad
Servering
1 förpackning fresta jordgubbsmouse, 85 g
2 ½ dl mjölk
1 ½ dl vispgrädde
Jordgubbar, efter behov
Instruktioner
Ugn: 175°
Rör smör och socker smidigt. Blanda i havregryn och grädde.
Värm en stekpanna, 22 cm i diameter, i ugnen. Lägg en tredjedel av smeten i pannan och tryck ut med baksidan av en sked. Smeten flyter ut i ugnen.
Grädda i ca 15 minuter till fin färg. Ta ut och låt svalna ett par minuter. Stjälp upp på bakpapper och upprepa två gånger.
Pensla bottnarna med smält choklad. Vispa ihop moussen med mjölk enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg ihop flarnen med mousse emellan och toppa med vispad grädde och jordgubbar.
Liknande recept
Jordgubbsmousse i choklad
4
8
1
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!