Flarntårta med jordgubbsmousse och choklad

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Har ej provat detta recept men det ser gott ut,

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 ½ dl havregryn
  • ½ dl vispgrädde
  • Pensling
  • 100 g mörk choklad
  • Servering
  • 1 förpackning fresta jordgubbsmouse, 85 g
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Jordgubbar, efter behov
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°
    2. Rör smör och socker smidigt. Blanda i havregryn och grädde.
    3. Värm en stekpanna, 22 cm i diameter, i ugnen. Lägg en tredjedel av smeten i pannan och tryck ut med baksidan av en sked. Smeten flyter ut i ugnen.
    4. Grädda i ca 15 minuter till fin färg. Ta ut och låt svalna ett par minuter. Stjälp upp på bakpapper och upprepa två gånger.
    5. Pensla bottnarna med smält choklad. Vispa ihop moussen med mjölk enligt anvisningarna på förpackningen.
    6. Lägg ihop flarnen med mousse emellan och toppa med vispad grädde och jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben