Rabarber- och jordgubbskaka
En fantastiskt god rabarber- och jordgubbskaka gjord i långpanna som gick väl hem hos familjen. Den blir aningen kladdig i konsistensen och kan med fördel serveras med en klick vaniljvisp eller liknande.
Ingredienser
200 g smör
4-5 dl socker
1 dl ljust muscovadoråsocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
300 g rabarber
250 g jordgubbar
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg 2 st bakplåtspapper omlott i en långpanna. Smält smöret. Rör ihop med socker, råsocker, vaniljsocker, ägg och mjöl. Rör till en jämn och fin smet. Häll den i långpannan.
- Ansa och skölj rabarbern. Dela jordgubbarna. Fördela jämnt över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Dra kakan från plåten med hjälp av bakplåtspappret, och stjälp tillbaka den i sval långpanna. Låt kallna. Skär i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)