Rabarber- och jordgubbskaka

Tid: 45 minuter

En fantastiskt god rabarber- och jordgubbskaka gjord i långpanna som gick väl hem hos familjen. Den blir aningen kladdig i konsistensen och kan med fördel serveras med en klick vaniljvisp eller liknande.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4-5 dl socker
  • 1 dl ljust muscovadoråsocker
  • 4 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg 2 st bakplåtspapper omlott i en långpanna. Smält smöret. Rör ihop med socker, råsocker, vaniljsocker, ägg och mjöl. Rör till en jämn och fin smet. Häll den i långpannan.
    2. Ansa och skölj rabarbern. Dela jordgubbarna. Fördela jämnt över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Dra kakan från plåten med hjälp av bakplåtspappret, och stjälp tillbaka den i sval långpanna. Låt kallna. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben