Jordgubbskakor
Serverar:
12 portioner
Goda och krispiga sommarkakor.
Ingredienser
125 g osaltat smör, mjukt + extra för glasering
60 g strösocker
125 g vetemjöl
60 g majsmjöl
Toppingen
250 g jordgubbar
60 g hallonsylt
300 ml vispgrädde
Instruktioner
1. Förvärm ugnen till 170 grader. Lägg smör och socker i en skål och vispa den krämig och luftig.
2. Sila ner vetemjölet och majsmjölet i skålen.
3. Forma degen med händerna till en mjuk, rund skiva. Linda in med plastfolie och låt vila i kylskåpet i 15 minuter.
4. Lägg den kylda degen mellan två bitar smörpapper. kavla ut degen till en cirkel som ska vara cirka 1cm tjock.
5. Skär ut 12 mördegskakor och lägg dem på en smord bakbricka.
6. Värm sylten i en kastrull och blanda i jordgubbarna, låt det kallna. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dom vila och svalna.
Liknande recept
Jordgubbskaka för microvågsugn
10 min
8
2
Jordgubbskaka med mascarponeost
4
24
Rabarber- och jordgubbskaka
45 min
Jordgubbskaka upp-och-ned
5
12
1
Jordgubbskaka med krisptäcke
Jordgubbskaka med krisptäcke
1
Rabarber och jordgubbskaka
4.3
1
2
Julkaka med jordgubb
1 h
15
Jordgubbskaka
5
4-6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!