Jordgubbskaka med krisptäcke

Ingen kan ana att det här är en mixkaka. Vi har gräddat i en porslinsform. I metallform kan gräddningen gå fortare. Vill du göra sockerkakan själv så smaksätt med några droppar cirton. En helt vanlig sockerkakssmet funkar.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 paket mix citronkaka eller egen sockerkaka
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 100 g jordgubbar
  • Krisptäcke
  • 100 g vit choklad
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form (ca 28 cm i diameter).
    2. Smält smöret.
    3. Finhacka chokladen och blanda den med mandelspånen.
    4. Häll mixpulvret i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa 1 minut. Vispa ner smöret och ägget.
    5. Skiva jordgubbarna. Häll smeten i formen och lägg på jordgubbarna. Grädda på galler på ugnens botten 25-30 minuter.
    6. Känn med sticka att den är torr. Ta ut kakan och sätt grillen på högsta värme.
    7. Häll över choklad- och mandelblandningen. Sätt in kakan i mitten av ugnen ca 1 minut tills täcket fått fin färg. Passa noga, det bränns lätt! Servera gärna med färska jordgubbar och eventuellt lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben