Julkaka med jordgubb

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

En mycket saftig julkaka efter eget huvud. Kan beskrivas som ett giftermål mellan mjuk pepparkaka och jordgubbskaka. Vinter möter sommar när dagsljuset vänder mot ljusare tider. Denna kaka kommer garanterat att bli ett stående inslag i vårt adventsfirande. Mycket lättgjord inom 1 timme.

Ingredienser

  • 6 dl filmjölk med jordgubb
  • 1 ½ dl jordgubbsylt
  • 150 g smör (smält)
  • 9-10 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • Smörjning
  • 2 msk smör
  • Ströbröd
  • Strössel
  • ½ dl kokos riven
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk vanillinsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor ugnsform med kanter 35x25 centimeter, eller en långpanna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i fil, sylt och smält smör, arbeta med degkrokar till en slät smet. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Blanda kokos, kakao och vanillinsocker, sprid blandningen över kaksmeten. Grädda nederst i ugnen ca 45 minuter, kolla med provsticka att den inte är kladdig i mitten. Servera gärna med vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben