Julkaka med russin

Norsk julekake.

Ingredienser

  • ½ l mjölk
  • 70 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 100 g margarin el smör
  • 1 ägg
  • 250 g russin
  • 900 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll den 37-gradiga mjölken över den, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt sedan margarin, salt, socker, russin, ägg och vetemjölet (spara lite till utbaket).
    2. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 minuter i maskin. Låt jäsa 30 min.
    3. Baka ut degen och forma till två lika stora runda degar. Låt jäsa 30 min.
    4. Pricka degarna och pensla med vatten innan bakning, som sker under folie i 200° mitt i ugnen i ca 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LindaPortos 5 december 2008

    En mycket gott bröd.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben