Julrutor med russin

Serverar: 35 portioner

Kakan får extra mycket smak p.g.a. russinen som legat i konjak några timmar.

Ingredienser

  • 2 dl russin
  • 1 dl konjak
  • 200 g smör
  • 11/4 dl hett starkt kaffe
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 2½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i konjaken. Låt dra minst 4 timmar, gärna längre. Rör ut smöret i det heta kaffet. Låt russinen rinna av. Spara konjaken.
    2. Vispa ägg, socker och sirap till en porös smet. Blanda mjöl med kanel och bakpulver. Rör ner russinen i mjölblandningen. Alla russien måste ha mjöl runt, sig, annars sjunker de till botten i kakan.
    3. Rör ner kaffeblandningen och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Tillsätt även konjaken som blev kvar från russinen.
    4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min, 175 grader.
    5. Låt kakan svalna. Skär den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben