Dinkelbullar med äpple och russin och kardemumma

Serverar: 25 portioner

Fick detta recept av en kompis . Bakas just nu :-)

Ingredienser

  • 25g jäst
  • 75g smör
  • 1dl turkisk yoghurt
  • 2dl mjölk
  • 1/2tsk salt
  • 3/4dl socker
  • 8-9 dinkelmjöl
  • 2 rivna äpplen
  • 1/2dl råströsocker
  • 1dl russin
  • 1msk stött kardemumma
  • Uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Smula jäst i en bunke. Smält smör. Blanda i yoghurten och mjölken.Värm till 37 grader. Blanda ut jästen i degvätskan. Tillsätt salt,socker och mjöl (lite i taget).Arbeta degen smidig ,låt jäsa under duk i ca 40 min.
    2. Ta upp degen på mjölat bord och kavla ut. Fyll med äpple,socker,russin och kardemumma.Rulla ihop och skär i bitar.Låt bullarna läsa i ca 30 min. Sätt på ugn 250 grader. Pensla bullarna med ägget. Grädda i ca 5-10 min eller tills bullarna fått färg .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben