Julkaka med frukt

Den här julkakan har blivit tradition i vår familj. Jag bakade den första gången 1974. Originalreceptet har jag ändrat under åren.

Ingredienser

  • 250 g kärnfria katrinplommon
  • 60 g röda cherrybär
  • 3/4 dl fruktlikör eller konjak
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Hacka plommon och cherrybär i mindre bitar och låt dem ligga och dra i likör/konjak minst två timmar. Rör matfett och socker mycket poröst.
    2. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt och blanda med äggblandningen. När smeten är jämn, blanda ner likör/konjak och hackad frukt.
    3. Häll blandningen i en smörad och skorpmjölad form. Sätt in formen i 175 gr. varm ugn och baka i c.a 1 tim. + 15 min.
    4. Prova med sticka om kakan är färdig. Stickan ska INTE vara helt torr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben