Mandeltårta med blandad frukt

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket smaskig tårta! Den är lätt att göra och man kan variera frukter allt efter årstid.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 300 g sötmandel
  • 250 g margarin
  • 5 msk vetemjöl
  • Garnering
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • 200 g blå och gröna vindruvor
  • 3 kiwi
  • 1 burk ananasbitar
  • ½ melon
  • 1 banan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Skålla, skala och mal mandeln. Rör margarinet mjukt. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt mandeln och matfettet.
    2. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter - nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
    3. Vispa grädden, klicka eller bred ut den på tårtan och garnera med olika,skivade bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben