Perfekt för påskbordet är denna gula färg-granna italienska tårta.
Innehåller inget gluten och kan enkelt göras om till laktosfri.
Ingredienser
150 g mald sötmandel (ca 2,5 dl)
1 ¾ dl socker
4 äggvitor
Kräm
4 äggulor
1 dl socker
50 g smör (el mjölkfri marg)
2 dl vispgrädde (el laktosfri grädde)
1 tsk potatismjöl
Instruktioner
Vispa vitorna hårt, blanda mald mandel med sockret och vänd ner i vitorna.
(Lite svårt för det är mycket mandel, men det blir gott).
Smöra och mjöla en form med avtagbar botten.
Bred ut smeten däri.
Grädda nederst i ugnen 200 grader i 20 min.
Kräm:
Blanda alla ingredienser och sjud krämen tills den tjocknar.
Var hela tiden med och rör, så det inte bränner fast i botten.
Ha sen i 1 tsk vaniljsocker. Låt kallna och bred ut över det färdiga bottnen.
Garnera med jordgubbar och mango och vispgrädde. Om du har ett par citronmeliss-blad (el dyl) så blir det ännu finare.
Njut!
Enkel att göra och jättegod!
Söt tårta som balanserades väl med lite syrliga jordgubbar. Enkel att göra.