Underbara sommarkubbar

Serverar: 60-70 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett gammalt och väl beprövat recept. Sommar är lika med kubbar och kall mjölk - så underbart gott.

Ingredienser

  • 6 dl strösocker
  • 6 dl mjölk
  • Knappt 1 krm bittermandelolja
  • 400 g smör
  • Ca 1700 g vetemjöl
  • 4 tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop socker med mjölk och bittermandelolja.
    2. Smält smöret och blanda ner i sockerblandningen. Rör sist ner vetemjölet (2kg -ca 4dl) blandat med hjorthornssaltet.
    3. Dela degen i 3 delar. Rulla till lagom tjocka längder (ca 5 cm - beroende på hur stora kubbar man vill ha).
    4. Skär cm-tjocka bitar. Doppa i pärlsocker. Sätt på plåt med bakplåtspapper på. Grädda i 200 grader drygt 10 minuter - tills de får lite färg ( kubbarna ska vara ljusa.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    annelieberggren 13 november 2008

    Vart underbart goda.... och som du sa, Kall mjölk till mmmmm, vi tar ju mjölk från tanken det är kanon gott.. fast man gräddar ju av den före.

    lapp 3 mars 2011

    Enkla att göra, välsmakande, delikata ,fast det inte är sommar nu när jag bakar dem. Gjorde halva satsen eftersom jag inte visste om de var i min smak.... det blev 33st. Ett toppenrecept som belönas med 5 stjärnor

    smul_mia 8 december 2012

    Såå underbart goda mandelkubb! :-D Kommer alltid arr göra dessa. 5+5 poäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben