Ett gammalt och väl beprövat recept.
Sommar är lika med kubbar och kall mjölk - så underbart gott.
Ingredienser
6 dl strösocker
6 dl mjölk
Knappt 1 krm bittermandelolja
400 g smör
Ca 1700 g vetemjöl
4 tsk hjorthornssalt
Instruktioner
Blanda ihop socker med mjölk och bittermandelolja.
Smält smöret och blanda ner i sockerblandningen.
Rör sist ner vetemjölet (2kg -ca 4dl) blandat med hjorthornssaltet.
Dela degen i 3 delar.
Rulla till lagom tjocka längder (ca 5 cm - beroende på hur stora kubbar man vill ha).
Skär cm-tjocka bitar. Doppa i pärlsocker.
Sätt på plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i 200 grader drygt 10 minuter - tills de får lite färg ( kubbarna ska vara ljusa.
Vart underbart goda.... och som du sa, Kall mjölk till mmmmm, vi tar ju mjölk från tanken det är kanon gott.. fast man gräddar ju av den före.
lapp3 mars 2011
Enkla att göra, välsmakande, delikata ,fast det inte är sommar nu när jag bakar dem.
Gjorde halva satsen eftersom jag inte visste om de var i min smak.... det blev 33st.
Ett toppenrecept som belönas med 5 stjärnor
smul_mia8 december 2012
Såå underbart goda mandelkubb! :-D Kommer alltid arr göra dessa.
5+5 poäng.
Vart underbart goda.... och som du sa, Kall mjölk till mmmmm, vi tar ju mjölk från tanken det är kanon gott.. fast man gräddar ju av den före.
Enkla att göra, välsmakande, delikata ,fast det inte är sommar nu när jag bakar dem. Gjorde halva satsen eftersom jag inte visste om de var i min smak.... det blev 33st. Ett toppenrecept som belönas med 5 stjärnor
Såå underbart goda mandelkubb! :-D Kommer alltid arr göra dessa. 5+5 poäng.