Underbar kycklingpaj med blomkål

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Mums.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 4-5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Ev. vatten
  • Fyllning
  • 3 stora kycklingfiléer
  • ½ blomkål, i småbitar
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk mjöl
  • ½ dl youghurt
  • 1 dl gräddmjölk (½ grädde - ½ mjölk) eller en av dem
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikakrydda
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda ihop de torra ingridienserna, 3 dl av mjölet. Tillsätt smöret i bitar och forma till en deg, om det är för lite mjöl, tillsätt mer. Om det är för mycket tillsätt lite vatten.
    2. Tryck ut i en "lagom" pajform (ev .ställ kallt 30 min) Förgrädda i 10 minuter, 200 grader, i mitten av ugnen.
    3. Fyllning: Skär kycklingen i lagom bitar och bryn dem i en stekpanna eller kastrull. Vispa ihop ägg och gräddmjölk, tillsätt lite av osten, kryddor, pressad vitlök, mjöl och youghurt under fortsatt långsam vispning.
    4. Fyll pajformen med kycklingen och blomkålen, häll ett jämnt lager. Häll sedan ägg och mjölkblandningen över. Strö över resten av osten 1½ dl
    5. Ställ in i ugnen 200 grader i ca 30 min. Kolla efter 20 min så den inte blir för mörk.
    6. Om den blir rinnig, ha den i ugnen tills osten får lite färg. Ta ev. varmluft.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben