Jordgubbskaka med mascarponeost

Serverar: 24 portioner

Frisk somrig dessert!

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 175 g mjukt osaltat smör eller margarin
  • 0,75 dl socker eller sukrin
  • 1 äggula
  • 4 dl siktat självjäsande mjöl alternativt 4 dl siktat vetemjöl + 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 300 g mascarponeost
  • 1 dl siktat florsocker eller sukrinmelis
  • 1 msk citronsaft
  • 5 dl jordgubbar delade i kvartar
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Kakbotten:
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en grund bakform 20x30cm med bakplåtspapper.
    3. Rör smör/margarin och socker/sukrin vitt och pösigt och vispa sedan ner äggulan.
    4. Vänd ner mjöl och eventuellt bakpulver och blanda väl.
    5. Tryck ut degen i formen, pricka med gaffel och grädda den i 25 minuter. Låt svalna.
    6. Fyllning:
    7. Vispa mascarponeost, florsocker/sukrinmelis och citronsaft till en slät massa och rör ner jordgubbarna.
    8. Bred fyllningen över kakan och ställ kallt 3 timmar så fyllninger stelnar.
    9. Ringla smält mörk choklad över kakan och skär sedan upp den i små bitar. Mums!

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben