Choklad semifreddo

Serverar: 6 portioner

Mums

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 4 st äggvitor
  • 25 g + 60 g strösocker
  • 2 tsk flytande honung
  • 100 g mascarponeost
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 70 g fazer vit choklad Lime
  • Instruktioner

    Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, slå den över chokladen, rör till allt löst sig och kyl. Vispa äggulorna med 25 g socker till en lätt och luftig smet, vispa sedan i Mascarpone, chokladgrädde och honung. Vispa maräng på äggvitan och 60 g socker. Vänd ihop smet och maräng, slå upp i portionsformar eller en brödform. Frys i minst 6 timmar och servera tillsammans med frukt och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben