Ljus choklad semifreddo med hallon

Serverar: 12 portioner

Sött och gott

Ingredienser

  • 200 g Fazer Ögon Ljus Choklad
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 4 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl tjock grekisk yoghurt
  • 100 g mandelspån
  • 2 dl färska hallon
  • 2 nävar maränger
  • Instruktioner

    Rosta mandeln gyllene i en torr stekpanna, låt svalna. Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i skål över en kastrull kokande vatten) eller i mikrovågsugn. Blanda äggulor och strösocker. Vispa äggvitor och strösocker till ett vitt skum. Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten. Rör ihop äggulor med choklad och vänd i gräddyoghurten och sist de uppvispade vitorna. Vänd ner mandelspån, färska hallon och krossade maränger i äggsmeten. Fyll i en form och frys i cirka 4-5 timmar så att den är halvfryst. Kula upp med glasskopa i glas eller servera direkt ur formen. Servera gärna semifreddon toppad med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben