Rispufftårta med choklad, vaniljvisp, daim och hallon
Helt underbar tårta, som garanterat kommer göra succé.
Ingredienser
Bottnar
6 äggvitor
4 dl socker
7 dl puffat ris (Vårgårdaris)
Chokladsås
1½ dl mjölk
1½ dl florsocker
3 msk vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
75 g smör
3 äggulor
Garnering
2½ dl vaniljvisp
250 g hallon
100 g dajmkulor
Instruktioner
Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker och puffat ris.
Bred ut till två bottnar och grädda i ugnen,150°C, i 60 minuter.
Gör chokladsåsen genom att först blanda mjölk, florsocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Koka upp och tillsätt sedan smör och äggulor. Låt koka på svag värme tills den är lagom tjock. Rör hela tiden!
Bred chokladsåsen mellan bottnarna.
Vispa sedan vaniljvispen och ha på ovanpå tårtan. Garnera med hallon och dajmkulor.
Ät och njut!
Låtter riktigt smaskig, funderar på att göra den när vi får gäster till helgen. Men.... lägger man bra ut smeten på en plåt, båda på en?