Rispufftårta med choklad, vaniljvisp, daim och hallon

Helt underbar tårta, som garanterat kommer göra succé.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 7 dl puffat ris (Vårgårdaris)
  • Chokladsås
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ dl florsocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 3 äggulor
  • Garnering
  • 2½ dl vaniljvisp
  • 250 g hallon
  • 100 g dajmkulor
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker och puffat ris. Bred ut till två bottnar och grädda i ugnen,150°C, i 60 minuter.
    2. Gör chokladsåsen genom att först blanda mjölk, florsocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Koka upp och tillsätt sedan smör och äggulor. Låt koka på svag värme tills den är lagom tjock. Rör hela tiden!
    3. Bred chokladsåsen mellan bottnarna.
    4. Vispa sedan vaniljvispen och ha på ovanpå tårtan. Garnera med hallon och dajmkulor. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ekebacken1 13 juni 2012

    Låtter riktigt smaskig, funderar på att göra den när vi får gäster till helgen. Men.... lägger man bra ut smeten på en plåt, båda på en?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben