Varm choklad bakelse med varma hallon

Serverar: 4 portioner

Krämig varm chokladbakelse är en ljuvlig dessert. Också hallonen som serveras till är varma.

Ingredienser

  • Bakelse
  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Till formarna
  • Smör
  • Vetemjöl
  • Hallon
  • 250 g hallon
  • 1/2 dl fruktsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Smöra pastejformar av aluminium med smör. Mjöla formarna med vetemjöl. Skaka bort överflödigt mjöl.
    3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen i bitar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner i chokladsmörblandningen.
    4. Blanda bakpulver, kakao och vetemjöl. Vänd ner mjölblandningen försiktigt.
    5. Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen, ca 12-15 minuter. Bakelserna SKA vara krämiga i mitten.
    6. Stjälp upp de varma bakelserna och pudra över florsocker.
    7. Värm hallon och fruktsocker. Servera hallonen och ev en grädd klick till de varma bakelserna. Ät och njut av stunden.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sannis87 16 juni 2009

    En liten fråga bara... Är det fyra formar man ska fördela smeten i då!?

    Ellenor12 15 juni 2010

    det ser jätte gott ut

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben