Mangomousse med hallon och choklad

Serverar: 6 portioner

Fräsch och frisk i smaken, jättegott. Det går jättebra att använda fryst tärnad mango, enkelt.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2½ gelatinblad
  • 2 mango, väl mogna eller ca 400 g fryst mango i tärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk saft av citron
  • Garnering
  • Mörk choklad
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen.
    3. Vispa grädden och rör ihop med mangoblandningen. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
    4. När moussen hade stått ett tag i kylskåpet, ringlade jag över lite smält blockchoklad, stoppade tillbaka i kylen så chokladen fick stela. Garnerade med hallonen just innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben