Vårtårta med jordgubbsmousse och lemoncurd

Min nya hobby :) utsmycka å baka vackra tårtor. Underbar balans i smakerna! Lycka till och hoppas den smakar :-)

Ingredienser

  • Tårtbotten 
  • 5 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Lemoncurd
  • 3 st citroner
  • 1.5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk maizena
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • Jordgubbsmousse
  • 5 st gelatinblad
  • 3 st äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 500 g jordgubbar
  • Röd karamellfärg
  • Glasscreme
  • 2 dl hårtvispad grädde
  • 2 dl färdig marsankräm
  • Instruktioner

    1. Tårtbottnar Vispa ägg+socker Blanda i mjölblandningen Ca 40 min 175 grader på nedre delen i ugnen. 
    2. Lemoncurd Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
    3. Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
    4. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
    5. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.
    6. Jordgubbsmousse Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Vispa äggulor med florsocker. Vispa grädden hårt i en bunke. Mixa jordgubbarna med stavmixer till puré och häll över hälften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen ordentligt och lägg ner i en kastrull, värm upp det under omrörning tills dem smält.
    7. Häll tillbaka den uppvärmda jordgubbspurén i bunken och vänd ner dem vispade äggulorna. Tillsätt grädden försiktigt och rör om. Droppa ner lite röd hushållsfärg och blanda till en jämn smet.
    8. Häll upp smeten i en samma form som du använde till tårtbotten, så moussen får samma storlek. Ställ formen i frysen i ca 3 timmar.
    9. Glasscreme Blanda samman ocl låt stå i 30 min i kylen.
    10. Lägg samman tårtan och dekorera med valfria dekorationer. Jag har valt marsipan att jobba med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben