Chokladrulle med lemoncurd

Låter mycket gott. Ska pröva detta recept inom kort.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 dl kokosflingor
  • 320 g lemoncurd (en burk)
  • 1 dl grovhackade pistagenötter
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret ,slå i mjölken och låt koka upp. Blanda samman de båda delarna. Dutta i bakpulvret och kakaon i mjölet och rör om. Häll sedan i mjölblandningen i smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd plåt. Rosta kokosflingor i en stekpanna och fördela över smeten. Grädda i 220 grader i ca 12 minuter. Lägg ytterligare ett pakplåtspapper över Vänd plåten med ytterligare en långpanna. Bred kakan med 1 burk lemoncurd samt fördela 1 dl torrostade och grovhackade pisatagenötter över. Rulla ihop och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica_johansson 27 augusti 2009

    Missade att kakan skulle svalna något innan jag lade på citronkrämen. sedan så hade jag inga kokosskivor hemma så jag strödde på lite kokosflingor istället men det blir nog bättre och snyggare med kokosskivor. Sen hade jag inen kokoanö

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben