Lemoncurd maräng
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme
En riktigt god efterätt som passar de flesta i smaken.
Ingredienser
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
Fyllning
3 dl vispgrädde
2 dl lemon curd
4 dl frysta eller färska bär
Instruktioner
Sätt ugnen på 125°.
Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills du kan vända skålen upp och ner utan att smeten faller ut.
Klicka ut på bakplåtspapper i vad du själv anser vara portionsstorlek och grädda sedan mitt i ugnen i ca 40-60 minuter.
Bred ett lager lemoncurd på marängen när den svalnat.
Vispa grädden och lägg över lemoncurden.
Toppa med bär, och om man vill ett tak av maräng.
Liknande recept
Blåbärsglass med maräng
6
Maräng med Passionsfröjd
4
10 min
4
1
Lemoncurd glass
3.4
4 h
4
2
Rosa maränger
3.5
35
1
Maränger
4.9
1 h 10 min
12
29
Vinbärskaka med maräng
4.2
20
1
Citronmuffins med lemoncurd
4.9
7
Chokladkakor med maräng
Browniemuffins med maräng
5
30 min
14-16
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!