Lemoncurd maräng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt god efterätt som passar de flesta i smaken.

Ingredienser

  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • 4 dl frysta eller färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°.
    2. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills du kan vända skålen upp och ner utan att smeten faller ut.
    3. Klicka ut på bakplåtspapper i vad du själv anser vara portionsstorlek och grädda sedan mitt i ugnen i ca 40-60 minuter.
    4. Bred ett lager lemoncurd på marängen när den svalnat.
    5. Vispa grädden och lägg över lemoncurden.
    6. Toppa med bär, och om man vill ett tak av maräng.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben