Lemoncurd med ingefära

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket bra smakkombination

Ingredienser

  • 5 tvättade citroner
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2½ dl socker
  • 125 g smör
  • 4 stora ägg
  • Instruktioner

    1. Riv skalet från citronerna. Pressa saften, du behöver 2dl saft. Blanda skal och saft med ingefära, socker och smöret skuret i kuber i en värmetålig skål. Placera skålen ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör då och då med en träslev tills sockret har löst upp sig och smöret har smält.
    2. Tillsätt lätt vispade ägg och fortsätt röra till det tjocknat och röran täcker slevens baksida, tar ca 25 min, rör ofta för en slät curd.
    3. Häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på locket och låt svalna innan de ställs in i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben