Chokladrulle med daim

Serverar: 20 portioner

Funkar lika bra att göra utan daim.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 3/4 dl potatismjöl
  • Fyllning
  • 150 g margarin/smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl och rör ner i smeten.
    3. Bre ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
    4. Rör eller mixa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till fyllningen. Bre ut krämen över kakan. Hacka daimen och strö över kakan. Rulla ihop rulltårtan.
    5. Kyl rulltårtan i minst 1 timme innan du skär och serverar den.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben