Glasstårta med Daim

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 3 timmar

Sagolik glasstårta med Daim och kiwi

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g mjölkchoklad
  • 3 äggulor
  • 1 dubbel-Daim
  • Garnering
  • 1 dubbel-Daim
  • 2-3 kiwi
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Hacka valnötter och choklad grovt.
    2. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa på nytt till hårt skum. Vänd ner nötter och choklad.
    3. Klipp till ett bakplåtspapper och kläm fast det i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smöra kanten.
    4. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter i 175°. Låt kakan kallna.
    5. Vispa grädden till skum. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i ett vattenbad. Lyft upp skålen från värmen och tillsätt äggulorna, en i taget, under omrörning. Tillsätt halften av grädden och rör om. Rör ner resten av grädden och krossad Daim.
    6. Häll ner glassmeten över den kalla kakan och täck över. Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
    7. Ta fram tårtan 15-20 minuter innan den ska serveras och strö över grovhackad Daim eller Daimkulor. Skala kiwi ocg skär de i skivor. Halvera skivorna och lägg dem runt om kanten.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben