En supergod och enkel glassefterrätt som är "pricken över i" efter en festmåltid. Kan förberedas dagen före för att minska stressen på själva festdagen.
Ingredienser
100 g mörk chokladkaka med apelsinsmak
3,3 dl vaniljvisp (Kelda)
3 dl vispgrädde
2 msk Grand Marnier
18 Amarettikakor
1 dl chokladsås
Björnbär
Blåbär
Instruktioner
Hacka chokladen. Vispa grädden och vaniljvispen var för sig.
Blanda grädde och vanlijvisp vänd sedan ner den hackade chokladen och citruslikören i smeten.
Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
Lägg på ett lager kakor, dela dem gärna i mindre bitar men hacka dem inte. Ringla över chokladsås. Fördela vaniljgrädde, kakor, chokladsås i lager och överst vaniljgrädde.
Avsluta med att ringla chokladsås i ett fint mönster överst. Frys minst 4 timmar.
Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering. Garnera med bär och hackad choklad.
Tips 1!
Hittar du inte Amarettikakor i din butik använd någon annan typ av italienska mandelskorpor.