Glasstårta med apelsinchoklad och amarettikex

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

En supergod och enkel glassefterrätt som är "pricken över i" efter en festmåltid. Kan förberedas dagen före för att minska stressen på själva festdagen.

Ingredienser

  • 100 g mörk chokladkaka med apelsinsmak
  • 3,3 dl vaniljvisp (Kelda)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Grand Marnier
  • 18 Amarettikakor
  • 1 dl chokladsås
  • Björnbär
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen. Vispa grädden och vaniljvispen var för sig.
    2. Blanda grädde och vanlijvisp vänd sedan ner den hackade chokladen och citruslikören i smeten.
    3. Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
    4. Lägg på ett lager kakor, dela dem gärna i mindre bitar men hacka dem inte. Ringla över chokladsås. Fördela vaniljgrädde, kakor, chokladsås i lager och överst vaniljgrädde.
    5. Avsluta med att ringla chokladsås i ett fint mönster överst. Frys minst 4 timmar.
    6. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering. Garnera med bär och hackad choklad.
    7. Tips 1! Hittar du inte Amarettikakor i din butik använd någon annan typ av italienska mandelskorpor.
    8. Tips 2! Använd gärna färdigköpt chokladsås.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 45 min
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben