Glasstårta med mandel och bär

Serverar: 10 portioner

Så här enkelt är det att göra sin egen glasstårta. Och kan det bli annat än gott med så härliga ingredienser?

Ingredienser

  • 1 liter vaniljglass
  • 1 liter hallonsorbet
  • 3 dl blåbär
  • 3 dl hallon
  • 2 msk strösocker
  • 150 g mandelbiskvier ,1 förp
  • 1 ½ tsk kanel
  • 100 g smält smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Garnering
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter. Ta fram glass och sorbet ur frysen så att de mjuknar lite.
    2. Blanda bären med sockret och låt dem safta sig en stund.
    3. Smula mandelbiskvierna i en matberedare, tillsätt kanelen och det smälta smöret. Bred ut smulorna i formen.
    4. Rör vaniljglassen mjuk och blanda i det rivna citronskalet. Bred vaniljglassen över mandelbottnen. Fördela bären över glassen och tryck ner dem lite. Bred sorbeten över. Täck över formen och frys tårtan minst fyra timmar innan servering.
    5. Låt glasstårtan stå i rumstemperatur cirka 10 minuter innan du försiktigt lossar den ur formen. Temperera sedan tårtan ytterligare cirka 20 minuter innan den garneras med färska bär

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben