Apelsinchoklad cupcake med apelsinfrosting

Serverar: 12 portioner

Kan inte leva utan dem!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 3/4 dl honung
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 5 dl mjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 200 g hackad choklad
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Saften från 1/2 apelsin
  • Apelsinfrosting
  • Ca 30 g smör
  • 80 g créam cheese
  • Rivet skal av 1apelsin
  • Florsocker tills man är nöjd med konsistensen
  • Garnering
  • 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och honung poröst i en stor skål, rör sedan i mjölk och créme fraiche.
    2. Blanda alla torra ingredienser och rör ned dem i smeten. Sist apelsinen.
    3. Fördela smeten i 12 stora amerikanska muffinsformar, eller i muffinsplåt, och grädda i 225 grader 15-20 minuter.
    4. Frostingen: Smält smöroch créam chees i en kastrull. Hälli från apelsinen. Tillsätt florsockret till det blir lagom konsistens. Svårt att säga hur mycket då det beror lite på apelsinen.
    5. Garnering. Smält blockchokladen i vattenbad eller mikron. Spritsa ut chokladfigurer eller bokstäver. Låt stelna. Dekorera!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 27 januari 2009

    Mycket goda. Jag uteslöt smöret ur frostingen men det blev gott ändå. Det är vi fyra som kan intyga!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben