Tiramisú med jordgubbsmousse

Serverar: 4 portioner

Här går det att använda frysta jordgubbar, som tinas innan.

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 3 msk florsocker
  • 1 1/2 vispgrädde
  • 100 g philadelphiaost eller mascarpone
  • 8 savoiardikex
  • 1/2 dl Limoncello eller Cointreau alt. apelsinjuice
  • Garnering
  • Jordgubbbar
  • Florsocker alt. vit choklad
  • Instruktioner

    1. Mixa eller mosa jordgubbarna med florsockret. Vispa grädden och blanda med philadelphiaosten/mascarpone och jordgubbarna.
    2. Dela savoiardikexen i bitar och doppa dem i likören alt. apelsinjuice. Varva jordgubbsmousse och kex i fyra dessertglas. Låt stå i kylen till strax före serveringen.
    3. Garnera med jordgubbar. Sikta över florsocker eller strö över riven vit choklad.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (1)

    detrimental 15 oktober 2012

    Hur mycket grädde ska man ha i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben