Tiramisù

Serverar: 6 portioner

Ännu en italiensk höjdare. Smälter i munnen!

Ingredienser

  • 2 dl kaffe (bryggt , starkt)
  • 0,5 dl kaffelikör (eller kakaolikör)
  • 4 st ägg (uppdelade i gulor / vitor)
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 400 g phildelphiaost
  • 2 msk creme fraiche
  • Rivet skal av en citron
  • Rivet skal av en apelsin
  • 20 st italienska kex (typ savioardi)
  • Kakao (för garnering)
  • Instruktioner

    1. Brygg kaffet och låt svalna. Blanda med kaffelikör.
    2. Vispa äggvitor till hårt skum. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
    3. Rör ut osten med creme fraiche och rör ner äggulevispet. Tillsätt rivet skal av citonen och apelsinen. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
    4. Doppa kexen hastigt i likören och lägg ett lager i botten på serveringsskålen. Täck med hälften av ostsmeten. Lägg resten av kexen på smeten och bred ut det sista av smeten ovanpå.
    5. Låt stå till sig ca ett dygn. Strax innan serveringen siktas kakaopulver över ytan.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tiramisù
    Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben