Tiramisu med aprikoser

Serverar: 4 portioner

Mat Tina har många goda recept och de är rätt så lätta att göra men framförallt så blir man ett proffs i sina vänners ögon när man har middagsbjudning!

Ingredienser

  • 2 st äggulor
  • 5 msk florsocker
  • 2 st äggvitor
  • 2 dl kesella
  • 250 g mascarponeost
  • 1 st citron, rivet skal från
  • 0,5 st citron, saften från
  • 10 st savoiardikex
  • 2 dl starkt kallt kaffe
  • 3 msk konjak eller rom
  • 2 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 1 stor burk aprikoser (850 gram)
  • 1 st lime, rivet skal och saft
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna och tillsätt florsockret, lite i taget. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en separat bunke. Blanda ner kesellan och mascarponeosten i äggulevispet och vispa upp en jämn smet. Blanda ner citronsaften och citronskalet och vänd sedan ner äggvitorna.
    2. Blanda kaffet med alkoholen i en form. Dela varje kex i tre delar, lägg ner kexbitarna i formen och låt dem suga åt sig kaffeblandningen. Lägg kexen i botten på varje serveringsglas. Fördela smet över och varva sedan ytterligare en gång med kex och smet.
    3. Ställ in glasen i kylen i minst 1 timme (de kan stå inne i upp till 12 timmar). Plasta varje glas efter ca 30 minuter när smeten satt sig.
    4. Blanda kakao och florsocker och pudra ett lager över varje tiramisuglas innan servering.
    5. Blanda aprikoserna och spadet med skalet och saften från limen. Servera till tiramisun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben