Kanel- och kardemummakaka med äpple och aprikos

Serverar: 4 portioner

Näringsrik efterrätt som även passar veganer!

Ingredienser

  • 1 dl dinkelmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • Ca 10 torkade osvavlade aprikoser, klippta i bitar
  • 1 stort äpple, skalat och delat
  • 2 dl sojamjölk
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl flytande honung
  • 2/3 dl olivolja
  • Kardemumma efter smak
  • Kanel efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor, aprikoser, honung, olja och mjölk till en smet.
    2. Olja in en form och bröa med kokos. Häll smeten i formen och tryck i äppelklyftorna.
    3. Grädda mitt i ugn ca 25-30 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jhaggstrom 21 april 2012

    måste bara påpeka att det flesta veganer inte äter honung då det kommer från bin ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben