Serverar: 8-10 portioner
Bara att röra ihop, blir saftig och god
Blanda först alla torra ingredienser och rör ner resten. Blanda noga, smeten blir tjock och klickas ner i formen. Den flyter ut under gräddningen. Jag brukar ta en form med löstagbar kant. Strö pärlsocker och hackad mandel ovanpå som garnering. Grädda i 200 grader i ca 40 min Tips! Till jul brukar jag blanda ner 1 påse saffran och det blir mycket gott!
Toppengod kaka
Supersmaskig.. tog slut direkt fast vi bara var tre personer som åt av den...
Äntligen ett kanonrecept på Kardemummakaka.....Har tidigare försökt med 3 andra recept och ej fått bra resultat......Bakade denna Kardemummakakan igår och vilket fint resultat......Fluffig och saftig kaka.....Tiden i ugnen stämde precis.....Jag hade hallon i och la därför till lite extra strösocker......Full pott av mig/Kramar
Supergod!
Får tacka för detta recept! Jättegott! På minner lite om glyhyppen tycker jag*ler*
Verkligen en superkaka. Jag använde mig av creme fraiche......Full pott från mig. Tack för ett kanonrecept.
Jag gjorde den till min födelsedag och många åt mer av denna kaka än av tårtan. Ett gott betyg.
Supergod trots artt jag glömde sockret! Hällde det över smeten i formen och det blev bra.
Nästan som ett recept jag fått av MajKersti i Värmland. Denna hade vi alltid på skolavslutningarna. Minnena gör den så speciell. Jag har 4 dl vetemjöl, 1dl socker, 2 tsk bakpulver, filjmjölk istället och inget ägg... Tja, då blev det kanske inte så likt :-( Då låter jag bli att betygsätta, men Kardemumma kaka är gott :-)
Återigen har jag "tagit" ett recept av dig. Har nu precis gjort din kardemummakaka och den blev så god. Så enkel men så mumsig ändå! Det går snabbt att baka den om man vill ha något till kaffet och inte har några bullar hemma.