Loppans kardemummakaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

Äggfri kaka.

Ingredienser

  • Ströbröd och smör till kakformen
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 1 sockerbit
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 80 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 msk kanel
  • 1 1/2 msk socker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175° Smörj och bröa en kakform (utan hål i mitten). Stöt kardemummakärnorna i mortel tillsammans med sockerbiten. Häll mjöl, socker och kardemumma-blandningen samt bakpulver i en stor skål. Tärna ner smöret och finfördela det med fingrarna. Häll mjölken i bunken och blanda smeten med slev. Häll smeten i kakformen, blanda kanel och socker och strö det över kakan. Låt grädda i 35 minuter längst ner i ugnen.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (1)

    Mistys 2 maj 2009

    Viile baka något gott till min dotter o måg som är veganer och inte äter varken ägg,socker eller mjöl. Bytte mjölet mot dinkelmjöl och sockret mot fruktsocker(vilket dom äter). Gick jättebra! En super god och saftig kaka som uppskattades mycket. Dom är inte vana vid att få något när det är fika dax då det mesta innehåller socker o ägg men denna kaka rekomenderas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben