Kardemummakaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En jättegod kardemummakaka, som är saftig pga att det är gräddfil i smeten.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½dl socker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk stötta kardemummakärnor (eller mald)
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl gräddfil
  • Kanel
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser Stöt kardemummakärnorna i en mortel väl och blanda med det i mjölblandningen. Hacka samman mjölblandningen och smöret till en grynig massa.Tillsätt gräddfilen och blanda igen. Häll ner smeten i en bröad form med avtagbar botten ca 21cm i diameter. Strö på kanel och pärlsocker Ställ i mitten av ugnen 175grader i 35min

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben